top of page

Villa Nova

Zwevende groene terrassen

Team

Architect - Huub Bieleman

Architect - Twan van Lanen 

Het ontwerp omvat een gestructureerd volume als één geheel, met een unieke toevoeging op het dak. Op strategische plekken wordt het volume subtiel teruggebracht, wat resulteert in prachtige terrassen en een naadloze overgang tussen binnen en buiten. De nadruk ligt op de harmonie tussen het interieur, exterieur en de omgeving.

De organisatie van functies is gebaseerd op gebruik en omgeving, wat resulteert in een bescheiden hoofdvorm die ondergeschikt is aan de collectieve ruimtelijke ervaring. Dit vertaalt zich in een tijdloze en eigentijdse uitstraling, waarbij eenvoud fungeert als leidend ontwerpprincipe.
De oriëntatie van de woning wordt nauwgezet overwogen om optimale natuurlijke zonwering en energie-efficiëntie te waarborgen. Het terugduwen van het volume op bepaalde plaatsen creëert niet alleen prachtige terrassen, maar ook een comfortabele en evenwichtige leefruimte. 

 
Speciale aandacht wordt besteed aan de groene omgeving rondom de woning, wat zal bijdragen aan een aangenaam verblijf en het gevoel van welbehagen zal versterken.

Dit doordachte ontwerp is meer dan een huis; het is een uiting van eigentijdse architectuur waar functionaliteit en comfort samenkomen.