top of page

Het Boshuis

Inpassing in omgeving met natuurlijke materialen.

De locatie van ‘het Boshuis’ bevindt zich aan de rand van de stad Arnhem in het oosten van Nederland. De bosrijke omgeving is de basis voor het ontwerp. Het gebouw dient onderdeel te zijn van de omgeving. Om deze reden is er gewerkt met veelal natuurlijke materialen.

Eenvoud staat centraal in het ontwerp. Zowel in functionaliteit als in materiaalgebruik. Het minimalisme, de strakke lijnen en de functionele indeling geven kwaliteit aan de woning.
 
Het ontwerp kenmerkt zich door de gevel van gebrand hout. Hierdoor is er geen onderhoud nodig aan de gevel.  Het horizontale volume zorgt niet alleen dat binnen- en buitenruimtes gevormd worden maar geeft ook gerichte zonwering en beschutting. Het dak is afgewerkt met sedum om bij te dragen aan de biodiversiteit. Tevens is er op deze manier minder koeling nodig bij warme dagen.
bottom of page